Olej rycynowy

Uniwersalny lek, używany w kosmetyce na skórę, włosy, paznokcie, brwi i rzęsy.
* Stosowany regularnie na noc do rzęs i brwi, sprawia, ze są gęstsze i trochę dłuższe, a także je przyciemnia.



* Niesforne włosy - olej ujarzmi je, wygładzi, przyciemni, sprawi, że będą szybciej rosły.
* Zabezpieczam nim końcówki włosów, chociaż może wysuszać ja nie mam z tym problemu, włosy są lśniące i leżą gładką falą na plecach, nie puszą się.


* Nakładany na twarz wyrówna koloryt, znikną przebarwienia, podrażnienia, skóra będzie nawilżona, gładka, może też przyciemniać.

* Olejek dobrze rozpuszcza się w wodzie, żeby nawilżyć ciało można dodać kilka kropel do kąpieli - skóra będzie gładka i miła w dotyku.

* Rozdwojone paznokcie moczone w podgrzanym olejku wzmocnią się.

* Na bolące stopy - na noc posmarować olejkiem, dodatkowo skóra na piętach będzie bardziej miękka.
* Na przeczyszczenie - nie stosowałam, więc się nie wypowiem, ale to główne zastosowanie oleju rycynowego :P
Jest dość niedrogi - ok. 6 zł za 30 ml.

4 komentarze :

  1. jak na razie używałam do rzęs i brwi :) ale pomyślę też czy nie do włosów użyć :)

    OdpowiedzUsuń
  2. O dwóch ostatnich zastosowaniach nie słyszałam :> :D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja nie stosowałam na ostatnie dwa. No dobra, na pięty to jeszcze, ale do sraczki nie jestem skora :D

      Usuń

Hair, Nails, Pony Tails © 2015. Wszelkie prawa zastrzeżone. Szablon stworzony z przez Blokotka